4 manieren waarop je winkelen betaalbaar houdt

Voor de één is het een noodzakelijk kwaad, de ander kan er geen genoeg van krijgen: winkelen! Tegenwoordig shoppen we er lustig op los via het internet, omdat de prijzen daar nét even wat beter zijn. Toch kan het totale kostenplaatje al snel uit de hand lopen wanneer je met je ‘winkelmandje’bij de digitale kassa komt. Gebruik je echter deze vier tips, dan kun je winkelen betaalbaar én leuker maken!

1. Buiten het seizoen winkelen

Winterkleding is het duurst aan het begin van de winter en voor badmode betaal je de volle prijs wanneer er zomerse temperaturen voorspeld worden. Daarom is het verstandig om op zoek te gaan naar de items die je nodig hebt wanneer deze niet in het seizoen zijn. Aan het einde van de winter wordt alle winterkleding opgeruimd en aan het eind van de zomer kun je korte broeken en shirts met flinke kortingen kopen. De winkels willen dan graag van hun voorraad af en dat betekent dat jij koopjes kunt scoren! Zeker wanneer er ook nog een kortingscode gebruikt kan worden natuurlijk.

2. Vergelijk aanbieders

De laagste prijs is niet altijd de laagste prijs wanneer je online winkelt. Daarom is het goed om verder te kijken dan de prijzen van de items die je wilt kopen. Een laptop kan bij winkel A goedkoper zijn, maar wanneer de levertijd twee keer zo lang is en je ook nog betaalt voor de bezorging, dan is winkel B wellicht toch net wat aantrekkelijker. Kijk daarom altijd naar de bezorgkosten, de levertijd en de totale kosten –dus niet alleen naar de prijs van wat jij wilt bestellen.

3. Geen afbetalingen of uitgestelde betaling

Shoppen tegen lage prijzen is interessant, maar wanneer je hiervoor afbetalingen of uitstel van betaling nodig hebt, dan lopen de kosten indirect alsnog flink op. Wil je online winkelen betaalbaar en leuk houden, reken dan altijd direct af aan de kassa. Heb je het geld niet? Dan is het wellicht beter om de aankoop even uit te stellen tot wanneer je het geld wel hebt.

4. Stapel je bestellingen!

Heb je besloten om te wachten tot je geld hebt en wil je nu je slag slaan? Stapel dan de bestellingen die je hebt. Maak een lijst met alle items die je nodig hebt en kijk of je deze bij één aanbieder kunt bestellen. Waarom? Omdat er vaak acties zijn waarbij je korting krijgt wanneer je boven een bepaald bedrag uitkomt. En omdat de verzending vaak gratis is vanaf een bepaalde drempel. Stapel je de bestellingen en kun je alles bestellen bij één aanbieder, dan bespaar je hiermee vaak al meerdere tientjes. Daar kun je mooi verder mee winkelen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.